Psoriazisul vulgar se caracterizeaza prin aparitia pe piele a unor pete rosii, uneori proeminente, nedureroase, fara ca pacientul sa prezinte mancarimi. Pe suprafata pielii sunt prezente niste scuame, care seamana cu matreata, dar sunt mai mari, insa, prin indepartarea acestor scuame se provoaca sangerare.Psoremiss

Psoriazisul vulgar se caracterizeaza prin aparitia pe piele a unor pete rosii, uneori proeminente, nedureroase, fara ca pacientul sa prezinte mancarimi. Pe suprafata pielii sunt prezente niste scuame, care seamana cu matreata, dar sunt mai mari, insa, prin indepartarea acestor scuame se provoaca sangerare.

Psoriazisul articular apare de cele mai multe ori atunci cand boala de piele a evoluat deja mai mult timp. Articulatiile cel mai des afectate sunt cele ale mainii si de la nivelul genunchilor. Apar deformatii, deviatii, dureri, mai ales dimineata la trezire. La copilul mic, pot aparea leziuni de psoriazis in zona in care se aplica scutecele. Apare inrosirea pielii si descuamare.

Simptomele sunt destul de neplacute, creeaza complexe, nu se remediaza decat partial dupa tratament, sunt foarte severe daca nu se aplica o terapie eficienta. La nivelul pielii sunt afectate intai coatele, genunchii si apoi toracele. In general, pe fata nu apar aceste pete.
Pentru consultatii si tratament unic, adresati-va Clinicii Psoremiss