Sari la conținut

Psoriazis –ce este, cum apare si cum se trateaza

  • de

Medicii anunta ca in fiecare an se comfrunta cu 8000 de cazuri de psoriazis, iar mai bine de jumatate dintre pacienti nici nu au implinit varsta de 20 de ani.

Romania se situeaza si la acest capitol pe unul din primele locuri in Europa. Foarte grav este ca in spatele pacientilor descoperiti este un numar de doua ori mai multi pacienti netratati.

In Romania sunt peste 500.000 de pacienti care sufera de psoriazis, o boala de piele care se poate instala in orice parte a corpului (coate, picioare, cap, degete, etc).

Medicii spun ca din 2010 tot mai multi pacienti dezvolta psoriazis vulgar, o afectiune cutanata care revine ciclic la intervale scurte.

Stresul reprezinta factor declansator si de intretinere a bolii care favorizeaza aparitia sau reaparitia crizelor de psoriazis.

In prezent 4% din populatia Romaniei are aceasta boala de piele insa dermatologii atrag atentia ca numarul real este mult mai mare. In plus se constata si o scadere a varstei imbolnavirilor pana la 15 ani.

Cum apare psoriazis?

Boala poate fi declansata dupa un soc sau stres psihic, un accident de genul deces in familie, schimbarea locului de munca, schimbarea ritmului de viata.

Din raportarile de anul trecut a rezultat ca din cele 8000 de cazuri noi cele mai multe erau din judetele Ialomita, Iasi si Vrancea.

Pretutindeni in lume, noile clase de medicamente tin oarecum sub control afectiunea dar nu o vindeca. Pacientii trebuie sa fie foarte atenti la stilul de viata. Alcolul, cafeaua si tutunul sunt interzise, ca si alimentele picante sau prea grase, in plus pacientii trebuie sa se odihneasca mai mult.

La clinica Psoremiss beneficiezi de tratamente pentru psoriasis, fara internare si fara corticoizi!