Sari la conținut

Tratament acnee – cum pot alege cea mai buna varianta

  • de
tratament acnee

Tratamente Acnee se pot imparti in mai multe categorii, in functie de severitate, de durata, si de multi alti factori care tin de fiecare persoana afectata. Avand in vedere numarul mare de tipuri de tratament acnee existente pe piata, este de inteles motivul pentru care esti confuz in alegerea unui singur tratament acnee simplu si eficient.
Astfel, acest articol vine in ajutorul tau precum un ghid de alegere al celui mai bun tratament acnee pentru tine si pentru tenul tau.

Ce este acnee si cum poate ajuta un tratament acnee?

In primul rand trebuie sa intelegi de ce se formeaza acneea. Aceasta afectiune apare atunci cand glandele sebacee scapa de sub control si incep sa produca sebum in cantitati foarte mari datorita unui dezechilibru hormonal tipic varstei sau perioadei.

Acest exces de sebum duce la infundarea porilor si la invadarea acestora de catre bacterii, iar acest fapt conduce la aparitia cosurilor dureroase si inestetice de pe fata, gat, barbie, nas si spate.

Cel mai grav tip de acnee este acela in care se formeaza chisturi, si anume cosuri care se afunda mai adanc in piele afectand si straturile inferioare ale acestora.

Pentru a alege un tratament acnee trebuie sa cunosti si tipurile de piele existente si sa realizezi in care categorie te incadrezi tu. Pielea poate fi uscata, grasa, normala si combinata. In mod normal trebuie sa cunoastem cate ceva si despre cauze acnee, dar cauzele sunt foarte greu de identificat sau chiar imposibil. Un tratament acnee tine cont foarte mult de tipul de piele, asa ca este vital sa stii in ce categorie te incadrezi. Principiul de functionare al unui tratament acnee este acelasi pentru toate tipurile, si consta in curatarea porilor in adancime, in exfolierea pielii si in accelerarea ritmului de regenerare a acesteia.

Care este cel mai bun tratament acnee pentru mine?

Aceasta intrebare este una absolut normala, iar raspunsurile sunt nelimitate. Atunci cand alegi un tratament acnee trebuie sa tii cont de mai multi factori, fie ei financiari, factori care tin de complexitatea si durata tratamentului sau de tipul pielii si de severitatea afectiunii. Astfel, dupa ce vei primi un diagnostic exact cu privire la afectiunea ta, si dupa ce iti vei pune in ordine toate prioritatile, vei putea alege un tratament acnee perfect pentru tine care sa te ajute sa te vindeci de aceasta afectiune cat mai repede si cu cat mai putine dureri de cap.

Avand in vedere ca un tratament acnee este la fel pentru toata lumea, avand aceleasi efecte si acelasi scop, nu pot spune ca exista un tratament acnee special pentru tine, acesta depinzand doar de ceea ce iti doresti tu. Asa ca totul depinde doar de tine, si atunci cand te vei decide, un tratament acnee potrivit te va astepta.